FOIRE AUX VINS in Cora van 30/9 tot 28/10/2024

Het is herfst, tijd voor de traditionele wijnbeurs van CORA in zijn winkels en op de website https://www.corawine.be/: 561 wijnen in de folder en 721 wijnen in promotie.

50 nieuwe wijnen om eindeloos van te genieten, en 97 biowijnen. Het oogstjaar 2022 voor de grote wijnen van Bordeaux. Profiteer ervan, want 2023 wordt (zucht) en 2024 wordt …niets.

Domaine Bel Avenir La Gagère 2022 Saint-Amour AOP

Un Saint-Amour

Eindelijk eens een Saint-Amour voor een ander moment dan Valentijnsdag! Vrouwelijk en verfijnd, zoals de eigenaar zelf deze wijn omschrijft. Een zuivere gamay van kiezelhoudende kleigrond, fruitig en soepel. Onderging malolactische gisting en kan, maar hoeft niet, een jaar of twee bewaard te worden. Drink hem voor het plezier of bij wit vlees. Charmante wijn.

60% syrah, 35% grenache noir, 5% carignan, met maceratie en gisting in cuves en rijping in eivormige betonnen tanks gedurende 16 maanden. Het resultaat is een krachtige, volle wijn met toetsen van zwart fruit, maar met verleidelijke, bijna tedere tannines. Fris en heerlijk in de mond. Een echte favoriet. Drink aan 16/18° met een doorregen runderribstuk (als u het vindt). Een ontdekking.

Regio Cantina Donpa 2018 Aglianico del Vulture DOC

Aglianico del Vulture is een appellation uit Basilicate in Zuid-Italië. Hier vindt de Aglianico druif een van zijn mooiste uitingen. Bloemig (pioenroos) en kruidig met een vleugje zoethout, verrassend door zijn balans. Een zuiderse wijn zonder zwaarte die goed samengaat met wild. Een wijn om nu te drinken, we hebben het over een 2018.

Jacques GIERS