Delhaize, wijnfestival van 19/9 tot 9/10

Niet veel nieuwigheden, maar een enorme keuze. Koop twee flessen en de derde is gratis! (-33% op het totaal van 3 geselecteerde wijnen, bubbels of bieren (75 cl). Afgetrokken bij het afrekenen). We hebben een paar koopjes gespot, waaronder de CHAMPAGNE BRUT NATURE van VRANKEN voor € 23,99 en CHAMPAGNE DUVAL LEROY BRUT RESERVE voor € 23,33.

Een eerste keuze wijnen:

Les Fiefs de Lagrange 2020 Saint Julien

Tweede wijn van Château Lagrange Grand Cru Classé de Saint Julien van het oogstjaar 2020, een uitzonderlijk jaar. Cabernet sauvignon, merlot en petit verdot op diepe kiezel- en kalkbodems produceren een zijdezachte wijn met tonen van zwart fruit en soepele tannines. Een wijn die nu al gedronken kan worden (dat is het voordeel van tweede wijnen), maar die nog meerdere jaren houdbaar is. Drink op 16/18 graden bij rosbief of wild (haas). Een echte favoriet voor zijn prijs, gezien de kwaliteit van het oogstjaar.

Ménetou-Salon 2022 Gérard Millet

Ménétou-Salon, een appellation in de centrale Loirevallei die minder bekend en minder duur is dan Sancerre, produceert wijnen gemaakt van meer geavanceerde sauvignon blanc druiven. Een voordeel in dit warme, zonnige wijnjaar 2022. Tonen van citrusfruit en bloemen. Ideaal bij vis in saus (kabeljauw, tong) of bij een crottin… de Chavignol.


Nittnaus Zweigelt Rosé 2023 Burgenland Oostenrijk

Oké, het is dus geen roséseizoen meer… maar toch. Deze rosé, gemaakt van de druivensoort Zweigelt, wat niet dadelijk mooi klinkt, geeft een zeer fruitige rosé met goede zuren. Een originele wijn. Gezien de kwaliteit van het landgoed Nittnaus is het een veilige gok. Drink aan 8 graden bij rode mul of pastasalade.

Vermentino di Sardegna 2023 Palmalias Italië

Een nieuw product en een nieuwe regio bij Delhaize: Sardini. Ontdek deze Vermentino di Sardegna met een intense neus van perzik en bloemen. Rond en krachtig in de mond, met een frisse, fruitige afdronk. Heel anders dan de Vermentino of Rolle uit de Provence en Corsica. Drink aan 10° bij vegetarische gerechten, gegrilde zeebrasem of pasta met zeevruchten.

Wordt vervolgd…

Jacques Gièrs