Twee bib’s: een rosé uit de Languedoc, een rode uit Spanje

Bib’s worden almaar populairder om te genieten van een zomerse wijn Sommige landen verkopen er zelfs meer van dan van de klassieke fles… Hieronder twee aanraders uit de Carrefour: geproefd en goedgekeurd.

Réserve de Monrouby, IGP Côtes de Thau, rosé (Languedoc) – Reflets de France BIB3L

Van een wijngaard vlakbij het Etang de Thau, in de buurt van Sète en het oesterpark van Bouzigues, brengen de wijnstokken voornamelijk witte wijnen voort (van de appellation Picpoul de Pinet) en ook een beetje rosé. Soepel, fris, fijn en vrij licht. Hij wordt gemaakt van de druivenrassen carignan, cinsault, grenache en syrah. Het is een wijn die we elk jaar weer heerlijk vinden. Een echte aanrader, niet in het minst vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Perfect aan 8° bij pasta met schelpdieren (mosselen) en pizza.

Carrefour Hyper: € 14,99

Embrujo del Campo, Tempranillo, Vino de la Tierra de Castilla, BIO BIB 3L

Deze ’embrujo campo’ (landelijke charme) is een rode wijn gemaakt uit Castilië van de tempranillo-druif (dezelfde als in de appellations Rioja en Ribera del Duero). Deze biologische wijn heeft een charmante fruitigheid, een mondvullende smaak en rijpe tannines. Perfect geserveerd aan 16°C bij een zomerse barbecue (lamskoteletjes, worstjes).

Carrefour Hyper:  € 13,99 (eigenlijk dus € 3,30 per fles)

Patrick Fiévez