In promotie bij Cora: 1 rood & 1 rosé

De Cora Wijnbeurs loopt nog tot en met 8 juli. Een mooie gelegenheid om 120 rode, witte en rosé wijnen in promotie te ontdekken. Hieronder twee ervan die wij sterk aanbevelen voor hun onderscheidende karakter en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. En niet te vergeten het plezier.

Château de Marsan, Bordeaux Clairet 2023

Ik maak er geen geheim van dat ik hou van rosés met een mooie volle kleur, ver weg van die bleke, doorschijnende rosés die me doen denken aan een blonde vamp uit Californië (wat niet betekent dat ik iets tegen blondines heb). Deze Bordeaux ‘Clairet’ verschilt van klassieke rosés doordat hij een langere maceratie ondergaat op de schil en het sap, waardoor hij een diepe kleur krijgt (kers, framboos). Deze rosé is half merlot, half cabernet sauvignon, met intens fruitaroma’s (rood fruit) en een volle, zijdezachte smaak. Een karaktervolle rosé om van te genieten (rond 10°) met tonijntartaar. Een zeer aantrekkelijke prijs.

€ 6,39, in promotie tot 8 juli voor € 5,29

Bretèches du Château Kefraya 2021, Vallée de la Bekaa, Liban

Het land van de ceder is minder bekend als het gaat om wijnproductie, die desalniettemin van groot belang is. De tweede wijn van dit Château combineert syrah (42%), cabernet sauvignon (24%), tempranillo (12%), cinsault en carignan (elk 11%), van wijnstokken op 1000 meter boven de Middellandse Zee. Dit is een fruitige rode wijn (zwart fruit) met hints van aromatische kruiden en specerijen. Krachtig, intens en fris op de afdronk. Het best geserveerd aan ca. 16° met een Libanees buffet (mezze).

€ 9,39, in promotie tot 8 juli voor € 7,79

Patrick Fiévez