11 juni tot 8 juli: zomerwijnen bij Cora

Meer dan 120 wijnen in de 7 winkels van dit merk of via corawine.be, waaronder een dertigtal nieuwe onder de vier euro. Wij hebben er enkele geproefd. Hieronder drie suggesties.

Secret des Garrigues « Vieilles Vignes », Les Vignerons de Cascatel, IGP Vallée du Paradis 2022

In deze vallei van de Languedoc met een goddelijke zijn in 12 gemeenten van het Corbières-massief oude wijnstokken aangeplant van druivenrassen die typisch zijn voor de regio. In deze cuvée zorgen 60% carignan (de typische druivensoort van de Corbières), 20% syrah en 20% merlot samen voor een rode wijn met een rotsachtig accent, net als zijn inwoners. Met toetsen van rijp, bijna confituurachtig fruit en aromatische garrigue-kruiden. Een gulle rode wijn om rond 16°C te drinken bij een stoofpotje van rundvlees. Een zeer aangename nieuwe wijn van Cora.

€ 6,19,  in promotie voor € 5,09

“Quézaco”, Cave du Marmandais à Cocumont, Côtes du Marmandais 2021

Deze zuidwestelijke appellation ligt aan de beide oevers van de Garonne en grenst in het westen aan de Bordeaux-appellation Entre-Deux-Mers. ‘Quézaco’ is een plaatselijke uitdrukking die ‘wat is dit?’ betekent. In dit geval is het een rode wijn van maar liefst vijf druivenrassen: cabernet sauvignon, merlot, malbec, cabernet franc en de zeer lokale abouriou. De smaak valt op door zwart fruit en een hint van zoethout. Goed gestructureerd met een volle smaak. Aan ongeveer 16°C is deze wijn een ideale begeleider van eendenbrochette op de barbecue. Onklopbare prijs.

€ 4,99, in promotie voor € 3 ,89

Mille X Réserve, Les Vignerons Créateurs, Costières de Nîmes 2023 (rosé)

Syrah, mourvèdre en grenache aangeplant op de historische Via Domitia die Rome met Spanje verbond. De elegante aroma’s resulteren in een smaak die wordt gekenmerkt door vers fruit (kersen, framboos). Rond en fris in de mond. Drinken aan ongeveer 8° bij gegrilde inktvis met Espelette-chili.

€ 5,99, in promotie voor € 4,99

Patrick Fiévez